אין ספק שכאשר מדובר על מערכת יחסים חדשה, מדובר על יציאה למסע רומנטי מרגש ומלא באי וודאות. כדי להפיק את המקסימום מהשלבים המוקדמים של הקשר, חיוני להיות מודעים למי שמומלץ לעשות ולא לעשות וכל זאת על מנת שמערכת היחסים תצליח בגדול.
הכתבה בשיתוף עם חנות סקס פתח תקווה, בה תוכלו לרכוש אביזרי סאדו ומגוון אביזרים נוספים שישדרגו את מערכת היחסים שלכם.
רשימת דברים שמומלץ לעשות
1. תקשרו בפתיחות ובכנות:
תקשורת היא אבן היסוד של כל מערכת יחסים מוצלחת, במיוחד בשלביה הראשונים. היו פתוחים וכנים לגבי המחשבות, הרגשות והציפיות שלכם. תקשורת אפקטיבית בונה אמון ועוזרת לשני בני הזוג להבין את הצרכים והרצונות של זה.
2. קחו את הזמן להכיר אחד את השני:
קחו את הזמן כדי להכיר את בן הזוג שלכם באמת. גלו את תחומי העניין, הערכים והמטרות ארוכות הטווח שלהם. בניית בסיס איתן המבוסס על הבנה ותאימות הוא חיוני לשגשוג הקשר.
3. קבעו גבולות:
הצבת גבולות ברורים היא חיונית לזוגיות בריאה. שוחחו על רמות הנוחות והציפיות האישיות שלכם לגבי המרחב האישי, זמן הבילוי המשותף ותדירות התקשורת. כבדו זה את הגבולות של זה כדי ליצור בסיס של אמון וכבוד הדדי.
4. הפגינו הערכה:
הביעו הכרת תודה על התכונות החיוביות והמחוות שהשותף שלכם מביא למערכת היחסים. בין אם זה אמירת מילים טובות, מתנות קטנות או מחוות יפות, הכרה והערכת המאמצים הללו מטפחת אווירה חיובית ומאשרת.
5. היו סבלניים:
בניית קשר חזק ומתמשך לוקחת זמן. היו סבלניים לתהליך והימנעו מהפעלת לחץ על מערכת היחסים להתקדם בקצב מסוים. אפשרו לקשר להתפתח באופן הדרגתי ותיהנו מהמסע של גילוי אחד את השני.
6. שמרו על עצמאות:
למרות שזה טבעי לרצות לבלות עם בן זוג חדש, זה חיוני לשמור על תחושת אינדיבידואליות.
המשיכו לעסוק בתחומי עניין אישיים, לבלות זמן עם חברים ובני משפחה וכו'.
7. תהיו קשובים:
הקשיבו בתשומת לב למחשבות, לחששות ולחוויות של בן או בת הזוג. הקשבה פעילה מטפחת הבנה ואמפתיה ויוצרת סביבה תומכת.
8. היו תומכים:
הציעו תמיכה ועידוד לשאיפות ולמאמצים של בן הזוג שלכם. בן זוג תומך מסייע בבניית ביטחון ומחזק את הקשר הרגשי בין שניכם.
רשימת דברים שלא מומלץ לעשות
1. אל תמהרו לאינטימיות:
אמנם אינטימיות פיזית היא חלק טבעי ממערכת יחסים רומנטית, אך הימנעו מלהיכנס אליה מהר מדי. אפשרו לקשר הרגשי להתפתח לפני עיסוק באינטימיות פיזית.
2. אל תניחו הנחות:
הימנעו מהנחת הנחות לגבי המחשבות, הרגשות או הכוונות של בן או בת הזוג. במקום זאת, תקשרו בפתיחות וחפשו הבהרות בעת הצורך. הנחת הנחות יכולה להוביל לאי הבנות ולקונפליקטים מיותרים.
3. אל תזניחו את הטיפול העצמי:
אמנם חיוני להשקיע זמן ואנרגיה במערכת היחסים, אך אל תזניחו את הרווחה האישית שלכם.
4. אל תשחקו משחקים:
למשחקים ולמניפולציות אין מקום במערכת יחסים בריאה. היו אמיתיים ושקופים לגבי כוונותיכם.
כנות ואותנטיות בונות אמון ומניחות את הבסיס לחיבור חזק.
5. אל תשוו למערכות יחסים קודמות:
כל מערכת יחסים היא ייחודית. העריכו את בן הזוג על מי שהוא, במקום למדוד אותו מול מישהו מהעבר שלכם.
6. אל תימנעו משיחות קשות:
למרות שזה טבעי לרצות לשמור על הרמוניה, הימנעות משיחות קשות עלולה להפריע לצמיחת הקשר. התייחסו לחששות ואתגרים בגלוי, ועבדו יחד כדי למצוא פתרונות בונים.
7. אל תזניחו חברויות:
שמרו על קשרים עם חברים ובני משפחה.
8. אל תציבו ציפיות לא מציאותיות:
הימנעו מהצבת ציפיות לא מציאותיות מבן הזוג או ממערכת היחסים. הבינו שאף אחד אינו מושלם, ומערכות יחסים דורשות מאמץ, פשרה וקבלת פגמים. ציפיות לא מציאותיות עלולות להוביל לאכזבה ולעומס על הקשר.
כמה מילים לסיכום…
ניווט בשלבים הראשונים של מערכת יחסים חדשה דורש פתיחות, סבלנות וכבוד הדדי. על ידי רשימת הדברים שיש לעשות ושאין לעשות, אתם תוכלו להניח את הבסיס לחיבור חזק ומתמשך. זכרו שכל מערכת יחסים היא ייחודית ותקשורת, הבנה ומחויבות לצמיחה הם מרכיבים מרכזיים התורמים להצלחת כל מאמץ רומנטי חדש.
מנשה בטיטו, אמן, יוצר, ואיש משפחה. התמונה שלו לקוחה מאתר שנקרא "האדם הזה לא קיים" אשר יוצר תמונות באמצעות בינה מלאכותית, אבל מעבר לזה מנשה הוא מבקר ספרות נלהב, ודרופשיפר מוצלח. כל הדעות באתר הן אך ורק שלו.